Alles begint met waterWaterzuivering

Aqua-Terra Nova heeft zich ontwikkeld tot waterspecialist in de agrosector. Dit heeft geleid tot toonaangevende waterketenconcepten, zoals de
AquaReUse’ installatie in Lansingerland.

Inmiddels wordt in Nederland gewerkt aan vele honderden hectaren glastuinbouw welke van clusterzuiveringen worden voorzien.

Om climate proof watervoorzieningen te kunnen ontwikkelen, bieden we samen met Fugro de ‘Water Resource Survey’ aan. 


Tuinbouw-water

Optimale waterkwaliteit wordt onderschat in de tuinbouw. Vaak is het vies of juist schoon, maar agressief. Met de bioreactor ‘TRITON’ wordt gestuurd op schoon water met daarin een biologisch evenwicht. Dit resulteert in een weerbare teelt en een betere productie. 

Aqua-Terra Nova verzorgt analyses van voedings-, giet-, grond-, oppervlakte-, drink-, drain-, drainage, spui-, afval-, koel-, en verwarmingswater. Met bijvoorbeeld een ‘ABC-meting’ kunnen we een beeld krijgen van de microbiologische processen in uw watergeefsysteem.  


 
Legionella

Onze Legionella dienstverlening bestaat, naast advisering (met risicoanalyses en  beheersplannen), uit de uitvoering van beheersmaatregelen, het reinigen van leidinginstallaties en het plaatsen van Legionella-filters. Klik hier voor meer informatie over onze Legionella diensten.